wat is kindercoaching: vrolijk springend kind

Wat is Kindercoaching? Lees het hier.

Wat is Kindercoaching?

Deze vraag krijg ik regelmatig als ik vertel dat ik kindercoach ben en ik snap deze reactie ook wel, want “in mijn tijd” waren er (helaas) geen kindercoaches. Bij volwassenen is coaching al heel gebruikelijk en ingeburgerd. En nu er zoveel wordt verlangd van onze kinderen is Kindercoaching ook helemaal niet gek, maar juist een goede mogelijkheid om kinderen te ondersteunen wanneer dit nodig is.

Omlaag met die lat!

Tegenwoordig moet er veel. De maatschappij vraagt veel van onze kinderen. Ze moeten goed presteren op school, naar clubjes of sport (en vaak nog twee sporten ook), naar (kinder)feestjes en dan is er ook nog social media waar ze al vroeg mee te maken krijgen. Je kunt er een dagtaak aan hebben om dit allemaal bij te houden. Dus soms mag van mij die lat voor kinderen best wel wat lager liggen.

Gedrag

Maar niet alleen het zoveel moeten en deze drukke tijd hebben veel invloed op onze kinderen. Sommige kinderen hebben van nature minder zelfvertrouwen of kunnen al die prikkels van tegenwoordig minder goed aan. Dat maakt ze niet minder goed dan andere kinderen, maar kwetsbaarder en minder weerbaar. Ze trekken zich terug of zijn juist opstandig of gefrustreerd, gaan pesten of worden gepest of ze zijn vaak boos of verdrietig.

Kindercoaching kan helpen

wat is kindercoaching: vrolijk springend kindDe vraag “Wat is Kindercoaching” is nu hopelijk al wat duidelijker. Maar hoe kan een kindercoach helpen en wat doet die precies? Uiteraard werkt iedere kindercoach anders net zoals alle kinderen uniek zijn. Waar Kindercoaching vooral voor staat is bewustwording. Als kindercoach leer je een kind zich bewust te worden van zichzelf en het eigen kunnen.

Maar wat is bewustzijn? Weten wat je ziet, hoort of voelt. Dus alles met je zintuigen opnemen. Weten wat er in je omgaat en hierover kunnen vertellen. Als kindercoach ga ik samen met jouw kind in een rustige en veilige omgeving op een speelse en creatieve manier op zoek naar de talenten en kwaliteiten van het kind.

Wat maakt een kind nu zo uniek? We gaan in feite samen op ontdekkingstocht. Je kunt het zien als een wandeling. Soms een kort stukje en soms een wat langer stuk, om te zien wat we onderweg allemaal tegenkomen wat jouw kind weer verder kan helpen. Samen gaan we op zoek naar wat jouw kind zo uniek maakt en welke mooie eigenschappen je zoon of dochter heeft. Totdat je kind genoeg heeft ontdekt en weer alleen verder kan.

Als kinderen zich bewust zijn van hun eigen kwaliteiten en talenten hebben ze de mogelijkheid om op te groeien tot zelfbewuste volwassenen. Onze kinderen zijn de toekomst, dus laten we zuinig op ze zijn.

Ga op avontuur!

Ik ben er trots op dat wij als kindercoaches ons steentje kunnen bijdragen. En daarmee bedoel ik om kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen. Sterker te laten zijn. Want laten we eerlijk zijn, dat hebben ze nodig in deze wereld.

Ik zeg: ga op avontuur!
Durf, doe, lach, geniet. LEEF!

Lieve groet,
Marcia

Geef een reactie