Hoi! Wat goed dat je hier rondkijkt! Misschien gaat het je een beetje verder helpen. Het belangrijkste is dat het goed voor je voelt om hier even rond te kijken en mijn verhaal te lezen.

“Wat voel je?”, of “Wat is er met je aan de hand?” Dat zijn vragen die volwassenen vaak aan je stellen. Soms weet je dat even niet. Wél weet je dat je je niet goed voelt. Je voelt je onzeker of “klein” of gewoon niet fijn. Het kan zijn dat je je op school alleen voelt of dat je het gevoel hebt dat ze je thuis niet begrijpen en dat je je daardoor ook eenzaam voelt.

School

voor kinderen een veilige omgevingOp school wil je erbij horen of juist niet. Hierdoor kun je je alleen en anders voelen. Soms wil je graag nieuwe vrienden maken, maar weet je even niet hoe. Misschien word je gepest of pest je zelf en wil je dat dit ophoudt. Of je begrijpt de lesstof niet en is het lastig hierover iets te zeggen. En tegen wie?

Thuis

Is er thuis een situatie die je niet fijn vindt? Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Vind je het lastig om tegen je ouders te zeggen dat je iets moeilijk vindt? Of heb je het gevoel dat er veel van je wordt verwacht en twijfel je of je aan die verwachtingen kunt voldoen? Merk je dat je ouders soms niet goed weten hoe ze je kunnen helpen of bezorgd om je zijn?

Soms zit je hoofd best “vol” door al deze vragen. En je wilt er graag ook antwoorden op vinden. Weet dat heel veel kinderen hierover piekeren en dat je absoluut niet raar bent. Maar als je er alleen of met je ouders niet uitkomt is het misschien een goed idee om met mij hierover te praten. Dan kunnen we samen kijken hoe jij je weer fijner gaat voelen.

Hoe gaat dit dan?

Natuurlijk wil ik graag weten wat jou bezighoudt en welke vragen jij hebt. Maar omdat jouw ouders je vaak het beste kennen, wil ik ook graag met hen praten. Zo kunnen zij mij ook vertellen waar zij hulp bij willen. Ik vertel hen over de manier waarop ik werk en beantwoord al hun vragen. Daarna heb ik samen met jou een gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar beter leren kennen en kun je mij vertellen wat je graag anders wilt. Dit wordt jouw wens en daar ga ik jou mee helpen. We hebben samen een aantal afspraken en samen werken we ernaar toe om jouw wens uit te laten komen. Je mag mij alle vragen stellen die je wilt, ik vind niets raar! Samen gaan we leuke dingen doen om meer over jezelf te ontdekken. Zo leer jij jezelf beter kennen en weet je wat je zelf kunt doen om je weer sterk en fijn te voelen.

Kom je gauw kennismaken? Ik help je graag weer op weg!