Veelgestelde vragen aan LEEF! Kindercoaching staan hier overzichtelijk op een rij.

Algemeen

Ik ben na het kennismakingsgesprek toch niet overtuigd, wat dan?

Dan kunnen we samen kijken wat wellicht wel een goede hulpverlening zal zijn voor jullie. Wat bij mij voorop staat is dat jij en je kind goed ondersteund worden. Stel daarom in dit geval gerust je vragen aan mij, wees vooral open en eerlijk. Wellicht kan ik nog wat twijfels bij je wegnemen. Of je helpen zoeken naar de juiste passende ondersteuning voor jou en je kind.

Kan ik ook bij je terecht met mijn vragen over mijn kind wat jonger is dan 8 jaar?

Jazeker, je bent van harte welkom! De bevalling en het daardoor veranderen van je leven is een hele bijzondere ervaring. Dit kan door omstandigheden echter ook een heftige ervaring blijken. Komt er bijvoorbeeld weer verdriet van vroeger naar boven? Of heb je gewoon heel veel vragen en blijven deze je maar bezig houden? Neem dan gerust contact met mij op.

Betaling

Wanneer vindt betaling plaats?

Direct na ieder gesprek vindt de betaling plaats en ontvang je uiteraard een factuur hiervan.

Gesprekken

Hoeveel keer komt een kind (met ouders) gemiddeld bij een Kindercoach?

Dit verschilt uiteraard per kind en is afhankelijk van waar jouw kind en/of jij als ouder mee worstelt/ mee zit. Een standaard stappenplan heb ik niet. Na het kennismakingsgesprek kan ik wel een indicatie geven hoeveel gesprekken ik nodig denk te hebben. Dit verschilt uiteraard per kind. Gemiddeld zullen het 4 tot 8 sessies van 1,5 uur zijn. En soms kunnen één of twee gesprekken al genoeg zijn om je kind op weg te helpen.

Hoe lang duurt een sessie?

Een gesprek of sessie duurt gemiddeld 1,5 uur

Waar vinden de gesprekken plaats?

Dit kan bij mij thuis in de praktijk of uiteraard bij jullie thuis. Wat ook kan voorkomen is dat ik met je kind lekker de natuur in trek zoals het bos of het strand. Voor sommige kinderen werkt dit heel goed. Alles uiteraard in goed onderling overleg.

Vergoeding

Wordt Kindercoaching vergoed door de zorgverzekeraars?

De kosten voor Kindercoaching worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Vertrouwelijkheid

Blijft alle informatie vertrouwelijk bij de Kindercoach?

Jazeker, alle informatie blijft tussen de Kindercoach, het kind en de ouders. Wanneer we na een eerste kennismaking gezamenlijk besluiten de begeleiding te starten, verzoek ik beide ouders ook een overeenkomst voor toestemming te tekenen.

Krijg ik te horen wat u met mijn kind bespreekt?

Na ieder gesprek is er eventueel kort gelegenheid voor u als ouders om te horen of te zien wat uw kind heeft gedaan of gemaakt. Tevens kan samen met uw kind de inhoud van het gesprek worden besproken.

Als laatste

En misschien wel de belangrijkste vraag: staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur me dan gerust een email via marcia@leefkindercoaching.nl of bel 06-23836120.