Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Door in eerste instantie echt te kijken én te luisteren naar kinderen en uiteraard ook naar volwassenen. Met echte aandacht. Het gedrag van zowel kinderen als volwassenen is iets wat mij altijd heeft geraakt. Mijn familie en vrienden noemen mij dan ook vaak een echt mensenmens.

Inspiratiebronnen

kindercoaching in het bosNatuur! Ik put veel inspiratie uit de natuur, heerlijk lekker banjeren door de bossen of wandelen over het strand. Dat vindt ieder kind toch zalig? Daar kun je echt even jezelf zijn zonder dat je wordt beoordeeld. Daarom zul je mij soms ook tijdens een sessie samen met het kind in de natuur vinden. Lekker met je blote voeten door de modder of met je handen door het water, zo komt er vaak een hoop los bij kinderen en gaan hun gevoelens meer stromen.

Boeken! Ik ben dol op het lezen van boeken en dan vooral over kinderen, maar ook de echte kinderboeken die ik aan onze dochter Isa voorlees. Zo voel ik mijzelf ook weer kind en snap ik kinderen weer wat beter.

Muziek! Ik vind het heerlijk om naar muziek te luisteren. Muziek maakt me blij, sterkt me wanneer ik dit soms even nodig heb.

LEEF! En wat mij verder inspireert? Het leven natuurlijk! En mijn heerlijke dochter Isa, zij is soms als een spiegel voor mij. Zij kan mij met haar pure en speelse manier van kijken naar het leven vaak weer verwonderen over het leven. Echt kijken en luisteren en niet gejaagd iets doen. Het leven zelf geeft mij al zoveel inspiratie. Als je maar open staat voor verhalen en ervaringen van anderen. Kinderen bezitten al zoveel innerlijke wijsheid. Daar kunnen wij als volwassenen vaak nog heel veel van leren. Ik heb mijn praktijk ook niet voor niets LEEF! Kindercoaching genoemd. Het leven is soms een uitdaging, maar vaak ook zo mooi. Het is maar hoe je kijkt!